fbpx

Кой е най-добрият крем? Хиляди пъти съм чувала този въпрос и отговорът му продължава да бъде един и същ: Подходящият! Не се самозалъгвайте – само защото един крем е по-нов, по-скъп или по-рекламиран, не означава, че е по-добър за вас. Важно е какви са нуждите на кожата ви точно сега. Да намерите идеалния крем за кожата си е като да изсвирите соната за пиано. Трябва да натиснете точния клавиш в подходящия момент, иначе резултатът няма да ви хареса. Ето какво е добре да съобразите, когато посягате към щанда с бяла козметика:

Възрастта:

Срещала съм двадесетгодишни момичета, които използват серуми за дами над петдесет, защото смятат, че при употреба на толкова мощни средства няма да получат бръчки. Това не е решение, но те са твърде млади, за да го знаят. Познавам и жени, които цял живот използват един и същ продукт, защото така са свикнали. И едните, и другите грешат. От първостепенно значение е да съобразите вида и текстурата на крема с възрастта на кожата и нейните конкретни нужди в момента.

Сезонът:

През лятото кожата има нужда от по-леки текстури и по-мощна слънцезащита. През зимата е точно обратното, лицето се нуждае от по-силна хидратация, за да се справи с вятъра и ниските температури. Спокойно може да заложите на продукт с по-плътна текстура и да подпомагате действието му с подхранващи маски веднъж седмично.

Ефектът:

Няма смисъл да измъчвате кожата си, когато някой крем просто не й понася. Препоръките на приятелки са добре дошли, но ако на тях определена текстура действа озаряващо, при вас би могла да няма същите ползи. Открийте продукт, който да нанасяте с удоволствие, с аромат, способен да тонизира сетивата ви. Нанасяйте крем сякаш следвате свят ритуал, чийто ефект ще краси лицето ви всеки ден.