fbpx

Знаете ли как танцуват маковете? Не сте съвсем сигурни, нали? Добре, тогава ще ви разкажа. Случва се в всяка година през май. Танцът им трае само няколко дни и е изключително нежен, особено този в Италия.

За да се насладите на Италия сезонът няма голямо значение. Сигурно защото атмосферата, архитектурата и храната не зависят от времето – в тази страна те винаги са забележителни. И все пак, Италия през май е специална. Защото именно тогава Страната на ботуша се преобразява в Страната на маковете. Поляните и дворовете грейват в червено, вятърът леко полюшва ефирните цветове и всичко наоколо придобива ново изражение, защото това не е обикновен танц, а  впечатляващ природен спектакъл. Снимах ги, докосвах ги и единственото, което не можех да взема със себе си, бе аромата им. И все пак, ако имаше начин да се гмурна и да поплувам в това безкрайно море от мак…

Тази пролет желанието ми се сбъдна. Неговото име е Flower By Kenzo Eau De Vie. Искрящите нотки на джинджифил, нероли, портокалов цвят, българска роза и тонка образуват перфектна ароматна хармония. И всичко това, събрано в елегантен флакон, напомнящ за онези танцуващи макове. Знам, че те цъфтят през май, но не ми се иска да чакам дотогава. Затова откъснах своя мак и му се радвам още сега.