fbpx

Парад на суетата – сигурно това е най-краткото определение, което бих могла да дам за Порто Черво. Едно от най-известните места в Сардиния отдавна се е наложило по целия свят като символ на блясък и лукс.

Тук може да видите от най-скъпото и то по много: арабски богаташи си мерят дължината на яхтите или позлатата в колите. Руски олигарски пристигат с частни самолети, закусват с шампанско за по няколко хиляди евро, докато техните любовници пилеят времето си из местните бутици…

Естествено – всеки уважаващ себе си бранд държи да се разпише тук със свой бутик, а оборотът за ден надминава дори най-смелите фантазии. Сметката от вечеря за четирима с бутилка вино често надвишава месечния семеен бюджет на средностатистическия европеец. Разхождайки се из улиците често се питаш къде си – посетителите тук са от цял свят и италиански почти не се чува.

Порто Черво не е истинската Сардиния, но все пак принадлежи на нея. С причудливите форми на сградите, наподобяващи разтопяващ се сладолед, с безбройните цветни алеи и панорамата към морето, градчето хем е красиво и хем някак изкуствено.

Знаете как е във филмите – гледате интригуваща сцена и изведнъж хоп – рекламна пауза. Това е Порто Черво за мен – секунди рекламен клип, който може да проследиш, защото кадрите от него са снимани красиво. И все пак, нямаш търпение да свърши рекламния блок и видиш продължението на филма. А когато неговото заглавие е Сардиния, той със сигурност ще бъде стойностен и много красив.