fbpx

Пиърсинг, татуси, зелена коса – кое е най-глупавото нещо, което си причинихте през младостта? Говоря именно за онова време между ранното и късното тийнейджърство, когато в търсене на по-доброто си аз всеки един от нас се е опитвал да промени себе си. Сигурно и вашите експерименти са били като моите – едни глупави, други направо безумни, трети поучителни, в следствие на грандиозен провал.

Лично аз пропуснах пиянските татуировки под формата на сърце, цветенце или китайска мъдрост. Така и не пропуших, не накъдрих косата си, нито я подлагах на тупиране със захар и бира. Но реших, че ще внимавам за бръчки, защото жените на възрастта на майка ми сякаш само това коментираха. Била съм някъде в шести клас, когато баба ми между другото спомена, че ако спя без възглавница, няма да имам бръчки по врата. Толкова се впечатлих, че още същата вечер се разделих с възглавницата си. Трябваха ми няколко часа въртене в леглото, за да свикна с неудобството и да заспя от изтощение. С времето просто свикнах и това се превърна в една от многобройните ми странности.

Експериментът ми продължи десетина година и останах доволна от него, просто защото когато си на двадесет на бръчките по шията още им е рано да се появят. Сега знам, че годините оставят доста по-сериозни следи върху тялото, но е лесно да ги преглътнеш, когато не си прекалил с младежките глупости. Пък и съвременната бюти индустрия ни предоставя огромен арсенал от помощници, с които да тушираме несъвършенствата си.

Представям ви един от тях – Forever Skin Glow Skin Radiant Foundation на Dior. Как действа ли? Ефективно, според мен. Прикрива онова, което не бива да се вижда и изважда на фокус другото, на което си струва да се акцентира. Накратко – прави кожата да изглежда по-красива. Колкото до бесовете на младостта, дано вашите са минимални или поне на по-малко видими места. И все пак – коя е най-безумната бюти терапия, на която сте се подлагали като тийнейджъри?