fbpx
Днес ще ви предложа лесна рецепта за мързелив ден край София. Тя включва кратко шофиране и риболов по желание, поръсени с глазура от есенна позлата. Ето и подробностите:
Посоката е Банкя и по-точно квартал Михайлово. Според навигацията язовир “Михайлово” се намира на края на улица „Градомански път“. Последният един километър представлява прашен участък, в който има следи от асфалт с дупки. Минаването през тях не е приятно, но с внимателно шофиране може да ги преодолеете с лек автомобил. Друг вариант е да дойдете дотук пеша, следвайки табелите за екопътека „Пътека на здравето“ от Банкя, но тогава денят няма да е съвсем мързелив.
Може да оставите колата си на паркинга до язовира. Стопаните му предлагат спортен риболов. Срещу заплащане дават под наем въдици и стръв. Ако не успеете да уловите обяда си, в ресторанта ще се погрижат да не останете гладни. Менюто е скромно и включва класически салати, няколко месни специалитета, пресни картофки, пържен сом и пъстърва на скара.
После идва сложната част от престоя, в която трябва да решите къде да храносмилате изяденото. Вариантите са хамак, шезлонг или фотьойл тип барбарон. По-енергичните може да се насочат към поляните в околността, които са подходящи за игра на топка или фризби.
Язовир “Михайлово” е малък, но достатъчно приятен за няколко часа релакс. Ако имате възможност ви съветвам да го посетите през седмицата, защото през уикенда тук няма да бъде толкова спокойно, колкото изглежда на снимките. Желая ви безоблачен ден и дано рецептата ми за мързеливо изкарване проработи и при вас.