fbpx
Най-после е първи февруари и лично аз смятам да отбележа този ден подобаващо! Какво? Нима не се досетихте? Това е последният месец, в който баба Зима се вихри и ни залива с мраз и сивота. Дойде ли март студът разхлабва ледената си прегръдка. Дори да паднат няколко шепи сняг, те са просто отчаян вик, който заглъхва бързо. А после, после мирише на пролет и животът започва отново.
Помислете си само, през февруари човек може да свърши толкова много неща. Може да изпадне в състояние на диета и когато захвърли пластовете с дрехи напролет да изненада всички с изваяната си фигура. Може да намери оправдание в студа и да прекарва уикендите в спалнята като редува пица, филми и секс.
Да отметне работа, която трупа прах в чекмеджетата, че и без това културният и социалният живот този февруари тънат в зимен сън. Или да се отдаде на пътешествия, макар и при малък избор на места, но достатъчно, за да се усети отново жив.
Може дори да се опита да проумее зимата и да потърси красотата й някъде извън града. Аз го правя често и дори ще ви кажа къде. Мястото от снимките е курорта Мальовица. От София дотам се стига за час и половина през зимата. Има паркинг, няколко заведения с топъл чай, а пистите вече работят.
Ако не карате ски, оставите колата си в местността Меча поляна и си направите разходка до хижа Мальовица. Разстоянието се изминава за малко повече от час в едната посока, а гледките към реката и заснежените борове си заслужават усилието.
Ако имате по-забавни идеи за преживяване на февруари ще се радвам да ги чуя. Ако не, ще изчакам да мине 19.00 часа и ще ви кажа: Наздраве и честит първи февруари! Бъдете здрави и помнете, че до хубавото време остава още съвсем малко!