fbpx

В апартамент под наем, хотелска стая или цяла къща – къде бихте избрали да прекарате ваканцията си. Изборът на места за настаняване е безкраен, а Airbnb все по-често става основният начин да направите резервация. След дълги години на проби, грешки и сравнения с места, наети през booking установих, че услугата, която Airbnb предлага има своите плюсове и минуси. Ето и моите изводи:

Предимства:

Цената – може би това е водещият фактор при избора на Аirbnb. Почти винаги директната комуникация със собственика предполага изгодни условия, особено при по-дълъг престой.

Локацията – когато залагате на Аirbnb може да намерите имоти за настаняване на ексклузивни места, където дори няма хотели.

Оборудването при наемане на цяла къща получавате всичко необходимо – от кухня, до перално помещение. В хотел подобни услуги са рядкост и струват доста пари.

Комфортът – обикновено цената на хотелска стая се равнява на цял апартамент в Аirbnb. Получавате повече пространство, възможност да живеете като местните и много по-добре да почувствате атмосферата на съответната дестинация. Не забравяйте и липсата на масовост – няма нужда всеки път да минавате през рецепция, да се блъскате в претъпкан ресторант или да чакате на опашка за асансьора.

Недостатъци:

Субективизмът при оценката – може да прочетете ревюто на предишните посетители за всяко помещение, което се отдава през Аirbnb. Имайте предвид, че често наемателите са младежи с по-малки финансови възможности. Те се водят от цената и са склонни да не обръщат внимание на някои „дребни“ недостатъци, като шума от улицата или от съседното заведение, липсата на място за паркиране и занижената хигиена на мястото за настаняване. Ако попадате в тази графа – няма проблем, но ако пътувате с малки деца е нормално да имате по-високи критерии към изброените фактори. Когато четете отзивите на предходните наематели, селектирайте най-вече тези, които също пътуват семейно за да проучите по-добре мястото.

Липсата на обслужващ персонал – на пръв поглед такъв не ви е необходим, но помислете – ако разлеете питието си върху леглото, камериерката веднага ще смени завивките ви. Ако климатикът се развали от управата на хотела ще изпратят техник да отстрани повредата или просто ще ви преместят в друга стая. При Аirbnb няма начин това да се случи бързо, ефективно или след полунощ.

Липсата на асансьор – в повечето случаи хотелите имат асансьор и човек, който да ви помогне с багажа. Дори да сте резервирали най-разкошния апартамент, ако трябва да качите пет куфара до последния етаж и по няколко пъти на ден да смъквате деца и детската количка по стълбите, ваканцията може и да не ви се стори много лека. Четете внимателно дребния шрифт и мислете за всичко като за лотария: ако нещата не вървят добре, винаги имате право на още един опит.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*