fbpx

За да видите, погалите или нахраните жирафи не е нужно да ходите чак до Кения. Открих прекрасна алтернатива за онези, които искат да усетят частица от магията на Африка и нейните животни. Представям ви едно малко животинско царство, разположено в сърцето на Европа.

Нарича се Parco Natura Viva и се намира в Бусоленго, Северна Италия. Мястото е разделено на две зони – сафари парк и зоологическа градина.

  За обиколка на първата зона е необходима кола и е най-добре тя да е с големи прозорци и шибидах. Сядате и шофирате по определен маршрут, а жирафите сами идват при вас. Усещането, това изящно четириметрово животно да приближи автомобила ви, е невероятно.

Жирафите са дружелюбни, любопитни и със сигурност ще ви възнаградят с няколко целувки по ръката затова, че сте им дошли на гости.

Останалите животни, които ще срещнете по време на това своеобразно сафари, също са спокойни и доверчиви, въпреки размерите си. Маршрутът минава през райони с носорози, зебри, биволи и дори стадо лъвове.

За втората част на парка – зоологическата градина, трябва поне половин ден, удобни обувки и плътно следене на картата. В противен случай може да пропуснете някое от интересните животни. А тук те са в изобилие. Ще видите бяло кенгуру, тапир, джунгла с екзотични растения и пеперуди.

Ако сте в компанията на малки деца или просто обичате играта с животни, то отделете време да посетите и поляната за хранене на кози. Срещу едно евро ще получите няколко шепи гранули и вниманието на тези вечно гладни същества.

Щом решите да отдъхнете от многобройните емоции, Parco Natura Viva ще ви предложи сенчести алеи за пикник, слънчеви зони за игра, страхотна детска площадка и магазин със сувенири и информация за животните.