fbpx

Има много начини да направите детето си щастливо и посещението на атракционен парк със сигурност е един от тях. Няма защо да се лъжем, осъществяването на подобна идея е огромно предизвикателство. Бъдете сигурни, че трябва сте нащрек през цялото време, докато вашето дете се опитва да се изгуби сред още хиляди други. То ще иска да изяде всички бонбони и близалки, да получи максимално количество плюшени играчки и балони (които ще забрави след 20 минути) и може би ще изпадне в истерия, защото не успява да пререди опашката от чакащи.

Единственият начин да погледнете позитивно на гореописаното (което няма как да ви се размине) е да се върнете в миналото и поне за ден да видите света през детските очи. Опитайте да се забавлявате и ще оцелеете много по-лесно. Кога за последно се возихте на детско влакче, ядохте сладолед до побъркване и се радвахте на удоволствия, които не се препоръчват за възрастни?

Изборът на място, което да е еднакво атрактивно за малки и пораснали деца е труден, но след доста посетени атракциони, абсолютният ми фаворит е Гардаленд в Италия. За да получите най-доброто от него, е важно да отидете извън летния сезон и през делничен ден. Така ще избягате от типичния капан да чакате един час за атракция, която продължава само пет минути. Паркът е подходящ за всички възрасти и ето какво може да очаквате според възрастта на децата си:

За най-малките (до 4 години):

Тоталният хит сред малките деца е зоната, посветена на Прасето Пепа. Освен нейната къща, тук има и езеро с лодки, летящи балони, влакче и разбира се, магазин с плюшени играчки, дрехи и всевъзможни изделия, посветени на розовия герой. Останалите атракции включват пясъчник, класически карусел с кончета и изключително забавна ферма с пеещи животни.

За по-големите деца (до 8-10 години)

Тази зона предлага панорамен влак, въртящи се водни гуми, ресторант с рицари плюс щандове с близалки и ледени сокове на всяка крачка – децата ви ще останат възхитени. Сред какафонията от хранителни и екстремни изкушения, най-големият бонус е водният замък с детски пързалки, така че не забравяйте банските и кремове за слънцезащита.

За тинейджърите (или деца с ръст над 130 или 140 сантиметра според вида на атракцията)

Всеки маниак на тема ролокостери, висене в пространството и проява на безстрашие ще бъде в рая. Частта от парка, посветена на най-големите, изобилства и от шоупрограми, отлични места за хапване и единственото, което ще ви липсва, е достатъчно време, за да посетите толкова атракции, колкото ви се иска.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*