fbpx

Има само един начин да понесте Венеция, особено в компанията на деца: с много кафе на закуска, много сладолед за обяд и много вино за вечеря. Приложете сходна тактика и при децата и ще видите, че италианският град изобщо няма да ви затрудни.

Това не!

Гондолите

Те са символът на Венеция, но колкото и да ви молят децата за обиколка с гондола – не си го причинявайте! Предложете им алтернатива – разходка с лодка или корабче. Пак ще са във водата, но на много повече пространство. Това означава, че ще минимизирате възможността от падане в каналите, без да ограничавате до крайност всички подскоци или изправяния в лодката.

Фигурки от стъкло мурано

Има ги на половината витрини в града и са изключително цветни и изкушаващи. Дори да изберете най-красивата детска фигурка, тя най-вероятно ще бъде изпусната и счупена в рамките на минути. Спестете си излишни драми и по-добре инвестирайте в нещо по-рационално. Например шапка на моряк или маска от венецианския карнавал. Така ще зарадвате децата и ще им осигурите дълготраен и здрав сувенир за спомен.

Детска количка

Аз съм върл фен на използването на детска количка до максимално късна възраст. Дори детето да не се вози през цялото време в нея, тя все пак носи купища дрехи, памперси, играчки и багаж вместо вас. Освен това, когато малките решат да заспят, няма нужда да се прибирате в хотела. Детските колички във Венеция обаче са не просто непрепоръчителни, а абсолютно излишни. Няма как да пренасяте непрестанно количката през многобройните стълби и мостове.

Това да!

Балон с хелий

Добре ви е известно непрекъснатото мрънкане за нови играчки и най-вече за пазаруване на балони с хелий от уличните сергии. Точно тук е мястото да изпълните това детско желание. Вържете по един балон на ръката на своите немирници, независимо колко голям или шантав е героят от изображението. Първо, децата ще бъдат приятно изненадани и второ – ще се открояват отдалече в тълпата.

Пица

Ако тук, в Италия, не позволите на мъниците да ядат пица колкото пожелаят, то къде. Дори да е на парче, дори да е с кетчуп в неограничени количества, на екскурзия сте все пак и всичко е позволено.

Сладолед

Опазили сте децата от падане във водните пространства или изгубване сред потоците с туристи. И жадувате за минута спокойствие – тогава идете на площада. Няма канали, широко е, има достатъчно площ за тичане. Седнете в някое кафе, и макар че цената на чаша еспресо тук надвишава 10 евро, просто поръчайте и се наслаждавайте. Оставете децата да щъкат на воля, да гонят гълъби и да ядат сладолед. Споменът за играта и удоволствията ще ги преследва задълго.