fbpx

Няма нищо по-хубаво от непланиран дълъг уикенд. Изобът на дестинация и подходящ хотел за деца винаги е предизвикателство. Затова ще се постарая често да ви представям приятни и изпитани места, където ще се погрижат за приятния престой на цялото ви семейство. Започвам с Малта.

Защо Малта

Климатът целогодишно е мек, има директни полети дори на нискотарифни компании и часовата разлика с повечето европейски държави (ако изобщо я има) е минимална.

Защо Radisson Blu Resort & Spa, Golden Bay

Защото има всичко необходимо за перфектната семейна почивка. Състои се от три свързани корпуса, единият от които предлага напълно оборудвани апартаменти. Има плитък басейн за най-малките гости и още един във формата на лагуна, който се провира между палмите в двора. Посетителите на спа центъра разполагат с голям отопляем вътрешен басейн и богато меню от възстановяващи процедури.

Хотелът има няколко ресторанта, най-важният сред които е италиански, т.е. пица, паста и сладолед, при това на плажа. Ако все пак, детето ви реши, че менюто не покрива всичките му желания или спешно ви се налага да го успокоите с бисквити и играчка, на територията на хотела има супермаркет с всичко необходимо.

Защо Golden Bay, Melieha

Макар бреговете на Малта да са предимно каменисти, Golden Bay е едно от малкото места, на които има прекрасен пясъчен плаж. Хотелският комплекс Radisson Blu е на тридесетина минути от летището, встрани от шумните курорти и туристическия поток от круизните кораби. Столицата на Малта е на двадесет минути с кола, в непосредствена близост е терминалът, от който пътуват фериботите за съседните острови – Гозо и Камино. Ако престоят ви е твърде кратък за разглеждане на цялата страна, то зарадвайте децата си поне с една атракциия – Popeye village. Селото е на десет минути от хотела и е построено за филмов декор. Днес мястото е трансформирано в атракционен парк, който със сигурност ще допадне на децата ви.