fbpx
Побеснях! А нямах никакво намерение да вилнея от сутринта. Бях дала почивен ден на метлата ми и заедно с всички бесове я бях зарязала да кротува на балкона. Съседите отляво бяха приключили с ремонта, тези отдясно тушираха вчерашния скандал и дори се сдобриха подобаващо. Очертаваше се един спокоен понеделник, в който станах, направих си кафе и седнах да чета новините в нета.
И тогава атаката започна: „Поръчайте вашия хороскоп за 2021-ва година! Вижте какво ви очаква и планирайте бъдещето си!“ Всички врачки, гадатели и познавачи на планетарни подредби сякаш се бяха наговорили и вкупом започнаха да предлагат услугите си.
Как не ви е срам бе хора? След такава липса на професионализъм през настоящата година, как смеете да ми заливате Фейсбук страницата с реклами на предсказания и прогнози? Като толкова сте наясно с бъдещето, защо не ме уведомихте навреме? Как никой не спомена и дума за това, което ни очаква? Вместо миналата зима да ми обясняватe как родените под знака на козирог през 2020-та ще зациклят в ретрограден Меркурий, можехтe да каратe направо.
Например: „Вера, предстоят кофти дни, събирай си парцалите и да те няма! Прави околосветско пътешествие, а после пускай котва на някое топло островче и кротувай докато пандемията отмине!“
Обаче не, никой и думичка не ми подшушна. Една камара глупости от общ характер изчетох, но нищо от вирусологичен аспект.
А тази сутрин въпросните гледачи, хвърлячи на боб и познаватли на Таро ми искат пари, за да разбера дали ще ми върви любовта и в ремонтите, в кой дом ще ми е луната и кога Марс ще засенчи Плутон, та да ми просветне в работата.
Съвсем други неща ме вълнуват мен. Ако сред вас има лица, занимаващи се с въпросните професии, моля, не се обиждайте. Просто бъдете конкретни и ми дайте отговор на следните въпроси. С точност от две седмици, ако може:

Първо: Кога ще се разкара тази гадост и ще си върнем живота?
Първо: Кога ще се разкара тази гадост и ще си върнем живота?
Второ: Кога ще мога да си лекувам душевните рани на лазурен бряг? Визирам някое хубаво местенце като архипелага Лос Рокас във Венецуела, японския остров Ишигаки, а може и в хотел Анантара на остров Меджумбе в Мозамбик. Само трябва пак да го отворят за туристи.

Трето: Ако има следваща пандемия, къде и кога ще се случи, за да се подготвя предварително.

Сега отивам за второ кафе и се надявам онзи, който наистина ми реди планетите, звездите и луната да си свърши добре работата. Ще ми се да изпратя тази година с настроение, здраве и поне още едно голямо и качествено пътешествие, като това в Мексико, от което качвам снимки. Амин!