fbpx
Имало едно време една госпожа, наречена Коледа. Всяка година тя обличала една и съща премяна от мигащи лампички и танцуващи снежни човечета. В косата си слагала диадема от пухкави снежинки, а от стъпките й се носел звън на камбанки. Въпросната госпожа обичала да навестява фирмени партита, да вдига до небето цените за нощувки в хотелите и кувертите за празничен обяд в ресторантите. Създавала опашки в магазините и хаос по летищата, изобщо умеела да се вихри и да бъде център на внимание.
Изневиделица обаче, на хоризонта се появил господин Ковид. За нула време успял да наложи нов световен ред. Окупирал челните места и водещите заглавия в новините. Стигнал дотам, че решил да измести госпожа Коледа от главната роля, а както знаем, тя е запазена единствено за нея през ноември и декември.
Честно казано, не знам какво ще се случи и кой ще спечели съревнованието между тях двамата. Как ще пием греяно вино на коледния базар, ако трябва да носим маски и да не се събираме с много приятели. Как ще си разменяме подаръци, ако се налага да стоим далеч от възрастните си роднини, за да ги опазим. Или как ще посрещнем Нова година извън страната, като половината свят е затворен за туристи в момента.
Нямам представа какво ни очаква и въпреки това минавам на коледна вълна. Слагам край на есенните разходки из България и стартирам с предложения за подаръци и идеи за екзотични пътешествия. Дали ще се осъществят само времето ще покаже. Засега нямам планове за посрещане на празниците в страната или където и да било извън нея.
Ами вие? Планирате ли парти или екскурзия в чужбина? Или тази година ще заложите на домашния уют и празници в компанията на най-близките хора.
P.S. Снимките са от предколеден Париж. Направих ги преди няколко години. Дори да облече красивата си премяна тази година госпожа Коледа със сигурност няма да прилича на никоя друга досега.