fbpx
Каня ви на пролетна разходка до язовир Чорбаново. Разположен е в Родопите, на около пет километра от село Розово. Не се притеснявайте от изкачването и многобройните завои, защото пътят е добър и в планината се стига лесно.
На язовира има и слънце и сянка. Намират се поляни за излягане и пътеки за разходка. Под дърветата до язовирната стена е сгушен параклис. От чешмите наоколо струи ледена вода. На няколко места са изградени огнища, пейки и маси. Има дори детска площадка с пъстра наблюдателна кула.
В средата на язовира се простира платформа с пейки. От нея се виждат покривите на дузина вили, скътани тук там сред гората. Под повърхността на водата прозират стада от едри риби.
Из въздуха се носи чуруликане и едва доловим полъх на вятъра. Райско е, а аз точно такива места обичам. Почти безлюдни, с много природа и с невероятен заряд.
Малък е язовир Чорбаново, но е поръсен щедро с магията на Родопите. Пренесе ме в друг свят, от който не исках да си тръгвам.
И понеже от доста време сме заедно и си станахме близки, реших да споделя това място с вас. Обаче искам да ми обещаете нещо. Погрижете се това приказно кътче да остане чисто и съхранено и след вашето идването тук. Желая ви прекрасна седмица!