fbpx
Поредният дълъг уикенд стартира само след няколко часа. Аз още не знам накъде ще поема. Обаче знам, че искам да си изкарам добре, т.е. с повече слънце и с по-малко трафик. И вие желаете същото, нали? Тогава нека си съдействаме взаимно. Ето какво имам предвид:
МОЛЯ, НЕ ЧИСТЕТЕ!
Най-лесният начин да скапете времето през почивните дни е като се заловите за работа. Дъждът обожава прясно измити прозорци, лъснати коли и току-що проснати дрехи. Затова ви призовавам: мързелувайте, скитосвайте или се забавлявайте с приятели, защото това е идеята на дългия уикенд. Оставете големите хигиенни дейности за през седмицата или направо за есента, когато така или иначе вали дъжд.
НОСЕТЕ ДРЕХИ, ЗА ДА НЕ ВИ ПОТРЯБВАТ!
Не знам колко на брой са законите за висшата гадост, но специално този работи с пълна сила. Всеки път, когато тръгвам сред природата и си забравя дъждобрана или съм с обувки от плат, над главата ми се изсипва порой. Подгизвам, нервирам се и знам, че това се случва само, защото съм проявила небрежност. И съответно винаги, щом напъхам непромокаемото яке в раницата и обуя гумени ботуши, температурите добиват летни стойности.
Затова вече действам, без да се замисля. По-добре един чадър и шушляк да ми тежат, но да ми е слънчево, отколкото да съм по къс ръкав и да не мога да изляза от колата заради порой. Направете същото, застраховайте се с повечко дрехи и ви уверявам, че изобщо няма да ви потрябват.
ДВИЖЕТЕ СЕ НЕПРЕДСКАЗУЕМО И В РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ!
Дойдат ли празници става едно и също – всички искат да напуснат София и големите градове в петък след работа и да се приберат обратно в последния възможен момент. Съответно задръстванията са неизбежни и по магистралите Тракия и Хемус настава транспортен ад. Нека този път опитаме по друг начин: да се движим в различно време и посока.
България е малка, но има достатъчно места за разглеждане из всичките й краища. На изток са Жеравна и Несебър, на юг са Родопите, Триград и язовир Въча, на запад е Земенският манастир, а на север е Копривщица. Писала съм за тези и за някои по непопулярни места на  https://worldofvera.com/ , а към списъка с идеи днес ще прибавя още една дестинация.
Представям ви Ковачевица. Селото се намира в Западните Родопи. Отличава се със старинни къщи и пасторални гледки. Регионът е идеален както за релакс, така и за опознаване на планината и среща с намиращите се наблизо Лещен, Долен и Огняново.
Както виждате – пълна съм с идеи. Остава да ги облечем в по-малко нерви по пътя и повече безоблачни дни. Желая ви прекрасни преживявания и чакам да се похвалите със снимки!