fbpx
Днес ви каня на пътешествие в света на децата. То ще се случи с помощта на тези десет филма. Пожелавам ви приятно гледане и весел празник. Бъдете здрави, съхранете детето в себе си и не спирайте да се радвате на малките неща!
INSTRUCTIONS NOT INCLUDED
Сюжетът е класически, но само в началото. Един мъж, отдаден на среднощни забавления, неочаквано се сдобива с дъщеря. Не е подготвен как да се грижи за нея и непрекъснато изпада в комични ситуации.
Финалът на историята е абсолютно неочакван и преподава най-важния житейски урок: живей за мига и изпълвай всяка секунда със смисъл и любов.
INSTANT FAMILY
Доста приятна комедия за мъж и жена, които решават да си осиновят три деца. Подреденият им живот тотално се преобръща, за да се трансформира класически семеен хаос. Но както се казва: „Който каквото сам си направи…“
SERIAL BAD WEDDINGS
Какво може да се случи на баща, който държи на бялата раса и чистия френски произход? Обаче има четири дъщери за омъжване. Трейлърът издава голяма част от сюжета, но гледането на филма е разтоварващо и определено си заслужава.
DAYS OF BAGNOLD SUMMER
Разведена дама на средна възраст и нейният тийнейджър са главните герои в този приятен филм. Лентата проследява отношенията между майка и син през една лятна ваканция. Не е лесно да бъдеш родител на пораснало момче, но определено може да бъде забавно. Поне отстрани.
PROXIMA
Основната сюжетна линия показва подготовката на една жена за мисия в космоса. Когато освен професионалист, тя е и майка на симпатично малко момиченце, развитието в кариерата се оказва доста по-трудно.
DANGAL
Филмът е направен по действителен случай. Разказва за баща, който мечтае да превърне децата си в световни шампиони по борба. Задачата му се оказва доста трудна, защото съдбата го дарява с дъщери. В консервативна Индия практикуването на този спорт от жени е изключителна рядкост, но две момичета поставят началото на нова ера в борбата.
DETACHMENT
Детството е прекрасно, но после идва гимназията. А този филм проследява в какво се превръщат съвременните младежи в горните класове. Историята е горчива и заснета невероятно реалистично. Диалозите преподават ценни житейски уроци, заради които филмът е истински шедьовър.
HONEYLAND
Невероятен документален филм, заснет в изоставено македонско село. Действието се развива в наши дни, макар да е трудно да си представим, че някой живее по този начин. Историята разказва за отношенията между майка и порасналата й дъщеря от една страна и техните съседи с многобройни деца от друга. Кадрите са малко тъжни, много красиви и пренасят в една съвсем различна действителност.
SING STREET
Това е един от най-жизнерадостните филми, които съм гледала. Разказва за няколко хлапета, които създават музикална банда, минавайки през многобройни стилови и визуални трансформации. Подгответе се за изключителен саундтрак, мечти и любов.
GIFTED
Едва ли се пропуснали този филм, но все пак реших да го припомня. Историята се върти около живота на момиченце с блестящ ум и борбата за попечителство от страна на роднините му. Никога не знаеш кое е най-добре за едно дете, знаеш само, че трябва да го обичаш.