fbpx
Лятната ваканция за най-малките вече започна. Затова по-често ще обръщам внимание на места, които може да посетите в компанията на децата си. Започвам с личните ми впечатления от Makryammos Bungalows на остров Тасос.
КЪДЕ СЕ НАМИРА И КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА:
Този четиризвезден комплекс се намира в североизточната част на Тасос. Фериботите за острова тръгват от Керамоти и пътуват около тридесет минути. Разстоянието от пристанището на Тасос до Makryammos Bungalows се изминава за по-малко от 10 минути с кола.
Хотелът е разположен на уединен пясъчен залив. Представлява многобройни едноетажни бунгала, основна сграда с ресторанти, басейн, детски клуб, зоокът и обширни зелени площи.
ЗА КОГО Е ПРЕДНАЗНАЧЕН:
Това е семеен комплекс. Повечето посетители са родители с деца между 2 и 12 години. Има и двойки, дошли тук в търсене на пълен релакс.
Концепцията на Makryammos Bungalos включва лежерна почивка на прекрасен плаж сред много зеленина. Мястото би било скучно за тийнейджъри и младежи, защото не предлага забавления, подходящи за тази възраст. Ако търсите нощен живот или активно опознаване на острова по-добре потърсете друг вариант за настаняване. Със сигурност ще ви излезе по-изгодно.
ПЛЮСОВЕТЕ
Плажът и чадърите: Заливът е спокоен, морето е чисто и невероятно плитко. Брегът и морското дъно са посипани с фин пясък и са изключително подходящи за малки деца и за хора, които просто обичат да киснат във водата.
Чадърите са много, но са разположени на добро отстояние един от друг. Още на първия ден ще получите ключ от вашия комплект с шезлонг и чадър. Така ще имате резервирано място за целия си престой и няма да се налага да ставате призори, за да си запазвате шезлонг.
Храната: Предлагат се пакети с включена закуска и вечеря. Храната е разнообразна и вкусна. В комплекса има ресторант, който работи на обяд и предлага превъзходни гръцки ястия, но цените са завишени в сравнение с тези на острова. Има и павилион за вода, сладолед и лакомства.
Забавленията за деца: Детският клуб е не просто стая с плюшени играчки и телевизор, а място, на което малчуганите се отдават на вълнуващи приключения. Предлагат се апликиране, лов на раци, музикални паради, пикници, бране на зеленчуци от градината на хотела и приготвяне на различни ястия.
В двора на комплекса е изграден зоокът, който се обитава от десетки сърни. Из градините се разхождат пауни и водни костенурки, които също привличат вниманието на децата.
МИНУСИТЕ:
Теренът: Бунгалата са разположени стъпаловидно по хълма. Само малка част от тях имат гледка към морето, останалите са сгушени под боровете. Няколко буса превозват безплатно гостите между плажа, ресторанта и стаите.
Може да извървите разстоянието до бунгалото си и пеша, защото става въпрос за няколкостотин метра. Само преценете дали ви устройва да бутате детска количка по нанагорнището в три следобед например. Ако терен със сериозен наклон се вписва в представите ви за почивка, значи няма да имате проблем.
Закритите части: Това е летен комплекс в морски курорт. Проектиран е така, че да е приятен за топло и слънчево време. Но дори да е рядко, тук все пак се случва да вали. Забавления на закрито на практика няма, както и топла връзка между бунгалата и ресторантите.
Изолацията: Makryammos Bungalows се намира извън населените места. Не очаквайте да напуснете хотела и да се озовете на крайбрежната улица за вечерна разходка. Както казах в началото, мястото предполага изолация и спокойствие. Ако ще опознавате Тасос, селата и манастирите му, по-добре се ориентирайте към настаняване на по-оживено, изгодно и достъпно място.
Още ревюта на хотели може да прочетете тук:
Дестинации за семейна почивка: