fbpx
Днес ще ви заведа на виртуална разходка до Малдивите. Ако предпочитате да се озовете в този земен рай на живо, то ще трябва да приготвите около 690 евро на човек. Може и по-малко.
Ето подробности за това как постигнах тази цена и какво включва тя:
САМОЛЕТЕН БИЛЕТ
В момента Qatar Аirways http://(https://www.qatarairways.com/en-bg/homepage.html) имат промоция. Самолетен билет от София до Мале за една седмица излиза точно 880 лева на човек с багаж и такси в двете посоки. Слагам произволни дати със заминаване на 14-ти юни и връщане на 21-ви юни.
НАСТАНЯВАНЕ
Търся настаняване за периода от 15-ти (когато реално самолетът каца на Малдивите) до 21-ви юни. Предложенията започват от 600 лева за бунгало със закуска. Цената е за целия период за двама души. Може да ви прозвучи плашещо евтино, затова се спирам на друг хотел.
Проверявам четиризвездния Medhufushi Island Resort (https://medhufushiisland.com/ ) с рейтинг Много добър 8. В него бунгало със закуска излиза 991 лева за двама за 6 нощи. Съветвам ви да сравнявате сумите на компютъра с тези в телефона си. Често http://booking.com  предлага по-изгодни цени за резервации, направени през мобилни устройства. Не забравяйте и да поискате от ваш приятел код за 10 процентова отстъпка в booking, която допълнително ще намали крайната стойност.
Разглеждам и хотел Kuredu Resort (https://www.kuredu.com  ) с рейтинг Превъзходен 9. Това е едно от най-често предлаганите места за настаняване от родните туроператори. За него шест нощувки със закуска излизат на цена от 979 лева, а пакет със закуска, обяд и вечеря струва 1307 лева за бунгало с две легла за 6 нощувки.
Не искам да коментирам цените, на които се продава същият хотел от туристическите агенции, защото всеки има право да сложи такава надценка, каквато покрива разходите му. Аз просто ви давам пример за това как сами може да организирате пътуването си по-доста изгодно.
В ЗАКЛЮЧЕНИЕ
Да обобщя – 880 лв. за самолетен билет и около 500 лева за 6 нощувки със закуска прави средно 1380 лева или 690 евро на човек. Разходите на място за транспорт с лодка, гмуркане, сувенири и прочие зависят от вашите възможности и лесно може да ги предвидите. Както обещах, ще продължа да ви сигнализирам при наличието на интересни оферти. И кой знае, може би най-добрият момент за реализирането на малдивската ви мечта да се окаже точно сега.