fbpx
Търся си компания!
Знаете ли колко често виждам подобни постове от жени, които искат да споделят пътуването си с някой, защото си нямат партньор. Случва се да получавам и лични съобщения с въпрос дали бих ги включила в следващата ми обиколка някъде.
За много дами самостоятелното пътуване е скучно, за определени дестинации би могло да е опасно и се оскъпява, заради настаняването в единична стая. Ако търсите компания за ваканцията си, то ето няколко идеи как да намерите подходящия човек:
ПОТЪРСЕТЕ ВЪВ ФОРУМИТЕ
Фейсбук е пълен с групи за пътешествия. Пуснете в някоя от тях обява, че си търсите дама за споделено пътуване. Прегледайте и публикуваните преди вас съобщения от други жени.
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Изберете човек с който може да се видите и поне малко да се опознаете. Ако е от друг град използвайте вайбър, направете си няколко виртуални срещи и разменете информация за вашите навици и предпочитания.
ЗАПОЧНЕТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
Едва ли е добра идея да хукнете с напълно непозната дама на обиколка из Перу например. За начало прекарайте заедно един уикенд някъде в България. Когато човек споделя стаята си с друг е добре да има представа от хигиенните му навици, от това дали става рано или предпочита да се излежава до късно, дори дали спи тихо или лекичко похърква. Ако сте активни и обичате да обикаляте от сутрин до вечер, а попаднете на жена, която не излиза от спа центъра, то реално пак няма да имате компания за пътуването си.
ИЗБЕРЕТЕ ПРАВИЛНИЯ ПАКЕТ
Един от най-важните аспекти при избора на партньор за пътуване са финансите. Важно е да заминете с човек, който може да си позволи сходни на вашите разходи. Ако не сте убедени в това, най-добре изберете почивка със закуска, обяд и вечеря. Така ще елиминирате вероятността за недоразумения от рода кой колко е дал за сметката в ресторанта и на кого е ред да черпи.
ДЕСТИНАЦИЯТА
В момента има интересни чартърни програми, както и евтини самолетни билети до различни точки в Европа. За начало бих ви посъветвала да изберете нещо лесно – например седмица на Корфу, Палма де Майорка или Бодрум, където направих снимките, с които илюстрирам този текст. Това са популярни места, с добри оферти и най-вече – безопасни са за две пътуващи жени. Може да разпределите времето си между отдих на плажа и обиколка из местните забележителности.
КРАЙНОТО РЕШЕНИЕ
Ако прецените, че не сте попаднали на правилния човек, не заминавайте с него. Няма смисъл да проваляте ваканцията си с някой, който не е от вашата кръвна група. Потърсете си друга дама. Или просто тръгнете сама. Така ще имате свободата да правите каквото, както и когато си пожелаете.
Един от най-големите позитиви на индивидуалното пътуване е свободата да се запознаете с интересни хора. Щом са там, където сте и вие, значи имате сходни интереси. Понякога запознанства по време на път имат свойството да се превръщат в безценни приятелства за цял живот. Казвам го от личен опит и ви го желая от сърце.
ДЕЙСТВАЙТЕ!
Този пост е отворен за коментари и споделяния. Ако си търсите компания за пътуване напишете датите и името на дестинацията, която сте си набелязали. След това може да продължите с уточненията на лични съобщения. Дано откриете правилния човек, а пък аз ще чакам да се похвалите със снимки от общото ви приключение!