fbpx

Какво ще кажете за разходка из морските дълбини? Няма да ви трябват плавници, водолазен костюм или шнорхел, а само входен билет и поне половин ден. Защото Океанографико във Валенсия не е обикновен аквариум с цветни рибки, който да разгледате набързо. Тук ви очаква истинско подводно приключение за малки и големи.

Океанографико е част от изумителния Град на науката и изкуствата във Валенсия. Няма как да сбъркате футуристичната му архитектура, превърнала се в запазена марка на този испански град.

В Океанографико се намира най-дългият подводен тунел в Европа, който ще ви пренесе сред красотата на морската шир. Комплексът се обитава от причудливи създания, сред които мола – мола, наричана още риба -луна, акули, скатове, делфини и единственото на континента семейство китове от вида белуга.

Заповядайте пред аквариума с риби – клоун, където винаги цари удивление. Така е, защото мнозина едва сега установяват, че Немо не е художествена измислица, а реално съществуващ вид рибка.

Не пропускайте и разходка из салона с пингвини. Мястото  е огласяно от непрекъснат смях и посетители, които имитират забавната походка на тези прекрасни животни. Изгледайте шоуто с делфини и тюлени и се позабавлявайте с тромавите движения на моржовете.

И най-вече – не  бързайте. Отделете си достатъчно време, защото Океанографико не може да бъде обходен само за час. Вижте как създателите на този морски дом общуват с животните и колко любов влагат в грижата за тях. Дано това място вдъхнови повече хора да пазят морето и неговите обитатели.

Полезна информация:

За да разгледате Валенсия са необходими поне три дни. Градът е идеален за семейна почивка, защото освен атракции за деца и възрастни има и приятна плажна ивица. От София до Валенсия има директни нискотарифни полети.

От летището до центъра на града се стига с метро, а разнообразни места за настаняване може да намерите в Booking.com. Информация за цените на билетите и работносто време на Океанографико има тук: https://www.oceanografic.org/en/ .

Ако обичате животните ето идеи за още места, където да се срещнете с тях:

Зоокът с алпаки в Лесковец: https://worldofvera.com/2021/03/16/zookyt-zivotni-deca-lescovec/

Сафари в Европа: https://worldofvera.com/2018/11/05/safari-v-evropa/