fbpx
Хайде да се измъкнем от работа, за да се разходим до място, сякаш току-що излязло от приказките. Какво ще правим там ли? Каквото си решим.
Обаче най-добре би било да отседнем за седмица в малък семеен хотел. В Бенсхайм, където отиваме, е пълно с такива. После ще си вземем колело под наем за целия ни престой. След това ще седнем на открито, ще си поръчаме бира с бретцел и ще си вземем една голяма карта. Тя ще ни е необходима за да потърсим маршрут, по който да тръгнем с колелото.
Важно е да си затворим очите и да си сложим пръста върху произволно място на картата. Просто защото велотрасетата около Бенсхайм са толкова много, че единственият начин да си изберем обиколка, е да заложим на случайността.
Ако сред вас има веломаниаци, те най-вероятно ще предпочетат нещо сериозно. Например целодневно каране до Манхайм или Хайделберг. Обаче аз предлагам да го даваме лежерно. Например петдесет и пет километра за половин ден и кръгов маршрут през Лампертхайм.
Тези немски имена звучат объркващо, а и самите градчета доста си приличат, но само на пръв поглед. Колкото повече ги обикаля човек, толкова по-ясно прави разликата между онези, разположени по поречието на река, другите, със замък на върха и третите, в които къщите са като коледни бисквитки.
Недостатъкът на тази програма е, че времето няма да ни стигне, за да опознаем всичките. Този регион на Германия е идилично красив и се надявам снимките да ви убедят в това.
Затова вижте кадрите, които споделям и ми кажете: Ако синоптиците обещаят слънчево време и разполагате с няколко свободни дни, бихте ли ги посветили на подобен тур из Германия?
За още интересни места в Германия може да прочетете тук:

Хайделберг: https://worldofvera.com/2019/10/20/heidelberg-germany/ 

Кьолн: https://worldofvera.com/2021/06/07/cologne-germani-dogs/