fbpx

Сейшелите са едно от най-красивите кътчета на земята. Ако сте решили да се отправите натам за празниците, то ето какво е добре да знаете за това райско място.

ВРЕМЕТО:

На Сейшелите времето е топло през цялата година. Обаче има няколко съществени подробности. От декември до март на островите духат северозападни ветрове. От май до септември те сменят посоката си и духат от югоизток.

Това на практика означава, че ако посещавате Сейшелите за новогодишните празници, то най-добре е да изберете настаняване в югоизточната част на островите. Там океанът ще бъде спокоен и ще се насладите на изумрудения му цвят.

През декември, януари, февруари и март в северозападната част на Сейшелите вятърът поражда бурни вълни, които често правят невъзможно влизането във водата. Това са и месеците, в които вали повече. Дъждовете обаче са топли, не продължават дълго и могат да се преживеят по къси панталонки.

НАСТАНЯВАНЕТО:

Повечето туристически агенции предлагат настаняване в района на Бо Валон на остров Махе или на остров Еден. Причина за това е фактът, че въпросните две места са разположени най-близо до летището и трансферът на пътниците е кратък. Ако искате да се насладите на истинските Сейшели обаче, бих ви препоръчала да избягвате нощувка в тези зони.

Макар и с луксозни нискоетажни вили, остров Еден e доста застроен. Той привлича предимно руски туристи и собственици на яхти, които могат да ги паркират тук.

    В Бо Валон има няколко големи хотела с басейн и заведения с европейска и креолска кухня. Курортът е близо до столицата Виктория, но не се сещам за други предимства, които да оправдават престоя в това място. Та на кого му е притрябвал басейн, когато отвъд пясъчната ивица е разположен Индийският океан в цялата си прелест.

ЕКСКУРЗИИТЕ:

При идването му на Сейшелите хванах такси от летището до мястото, в която щях да отседна. Попаднах да чиста кола, шофирана от човек с отличен английски и богати познания по история. Взех координатите му и се свързах с него, когато реших да обикалям плажовете. Срещу 40 долара общо за всички за целия ден аз и спътниците ми получихме шофьор и екскурзовод , който ни показа прекрасни кътчета и търпеливо ни изчака да разглеждаме, плуваме и снимаме.

Съветвам ви да направите същото и да си харесате местен гид, ако искате да обикаляте Махе. След като имате първоначална представа за местата, може да продължите и сами с опознаването им. Сейшелите са сравнително безопасна дестинация и придвижването с градски транспорт е евтино и удобно.

ЦЕНИТЕ:

В магазините и ресторантите може да се плаща в кеш или с карта, а намирането на банкомат също не е проблем. Цените са нормални, ако купувате улична храна и плодове от пазарите. В крайбрежните ресторанти е по-скъпо, но пък красивите гледки към океана са безценни.

Кратък пътеводител из ресторантите на остров Махе може да видите тук:  https://worldofvera.com/2021/04/26/seychelles-restaurants-guide/