fbpx

Облъчването върви с пълна сила. Вече всички витрини са потънали в сърца и балони. Дори кварталната аптека посреща с надпис, че предлага намаление за Свети Валентин. На козметика, не на лекарства, надявам се.

Нямам нищо против този празник. Просто не го разбирам. Та нали ако обичаш някого ще искаш да демонстрираш чувствата си повече от веднъж в годината. Включително през март, септември и януари.

Вярвам, че човек трябва да прави жестове без повод. Затова пуснах онова романтично видео на четвърти февруари, т.е. по никое време. Украсих дома си с букет розови лалета на шести и си купих Линд във формата на сърце вчера, на единадесети  февруари.

Тази сутрин отворих нова опаковка от Mademoiselle Rochas. Сложих си няколко капки парфюм и намазах обилно кожата си с лосиона за тяло. Просто защото ухае великолепно, нищо че днес е дванадесети и ми предстои един съвсем обикновен ден. Без рокля с гол гръб, обувки на ток или романтична вечеря на свещи.

    А може би обикновени дни не съществуват. Всеки един е просто бял лист от календара. И от нас зависи да го изпълним със съдържание, докато се превърне в нещо специално. С помощта на срещи, целувки, приключения и милион малки жестове, но направени просто така. Без повод, а само с много и искрена любов.