fbpx

„Качвай се вкъщи да пием кафе с бухтички“, каза една приятелка вчера. И както бях тръгнала за някъде направих обратен завой и хоп – озовах се у тях на масата. Отказах кафето, че нали съм на диета, а по принцип го пия с мляко и захар. Затова пък наблегнах на бухтите. Топвах си ги в домашен мед, облизвах се доволно и я слушах:

„Вера, аз събрах пари за ремонт“, сподели тя.

„Ахам, добре. И какво?“, попитах, преглъщайки доволно втора бухта.

„Е как какво? Заминавам на почивка в Доминикана!“

„Идеално! Сега е точния сезон!“, отвърнах аз, измих си лепкавите ръце от меда и започнах с наставленията.

Запомних Доминиканската република като една от най-мързеливите дестинации. Не обикалях кой знае колко, а предимно киснех в морето, хапвах пресни плодове и дори участвах в програмата на аниматорите.

Бяхме четири човека и уплътнихме великденската си отпуска. Обикновено ползвах Condor или Air Berlin за подобни ваканции, но този път летяхме с Air France през Париж. Отседнахме в Grand Palladuim Punta Cana, защото го уловихме на изключителна цена.

    В комплекса имаше десетина ресторанта, басейни, прекрасен плаж и добре поддържани градини. Над тях грееше силно  карибско слънце, а въздухът бе огласян от меренге и бачата.

Споделих впечатленията си и си поръчах пакет доминиканско кафе за подарък. И се замислих колко е хубаво човек да общува с правилни хора. Такива, които живеят живота си с кеф и са склонни да загърбят смяната на тапети в името на слънчево карибско приключение.

Защото няма какво да се лъжем, ефектът от един ремонт трае максимум две години и то ако нямате малки деца или куче.  После тапицериите изсветляват, а боята пак е за смяна. Докато любовта към пътешествията е за цял живот. А спомените, те остават завинаги и ни топлят дори в хладни февруарски дни като днешния.

Честит празник! Обичайте ближния, но и себе си! Правете си редовно малки или пък по-големи подаръци, без значение от датата. Честит празник и наздраве!