fbpx
Кой е най-красивият хотел на света?
Не бях задавала този въпрос на себе си, но преди дни попаднах на една класация. Известно списание представяше тридесет и седем от най-прекрасните места за настаняване. Моментално се съгласих с подбора, защото бях посещавала три от споменатите хотели. Естествено, пожелах си да видя и останалите. После си спомних за онзи хотел, който бе моят фаворит, но само за изминалото лято.
Представям ви „Поликандия“. Намира се в основния град на гръцкия остров Фолегандрос. За разликата от повечето хотели наоколо, този няма гледка към морето. Обаче нейната липса е компенсирана от безброй цъфтящи бугенвилии. Розовите храсти са навсякъде – надничат през прозорците, правят сянка на балконите, пълзят по фасадата и понякога долитат чак в басейна.
Този пъстър оазис се стопанисва от обикновено семейство. Най-възрастният представител на фамилията посреща гостите на пристанището. До Фолегандрос няма полети и всички идват тук с ферибот от Атина или Санторини. Домакинът откарва посетителите с микробус до хотела, където неговият син ги настанява в стаите. Съпругите им се грижат за сервирането на закуската и за уюта в градината.
Стаите в „Поликандия“ са малки и безупречно чисти. Баните са модерни, а балконите побират точно масичка и два стола. Хотелът е категоризиран само с три звезди, но за качеството му говорят челното място в tripadvisor и оценката от 9.8 в booking.
Винаги съм вярвала, че мястото за настаняване има значение. Често се случва човек да остане излъган в очакванията си от някой бутиков хотел. Друг път се влюбва в подобно непретенциозно кътче, защото усеща, че то е създадено и поддържано с много любов. Това е моят фаворит като дестинация и хотел за изминалата година. Нямам търпение да открия какво ще ми предложи тази и ви питам:
Кой хотел ви е впечатлил най-много в последно време? Звездите имат ли значение или само отношението към гостите? Били ли сте на Фолегандрос или е крайно време да ви разкажа повече за него? Желая ви успешна и много цветна седмица!
За още гръцки острови може да прочетете тук: