fbpx
До връчването на наградите Оскар остава малко повече от седмица. Затова днес ще ви представя пет от номинираните филми, които успях да видя. Слагам кадри от пустинята Вади Рум в Йордания, станала декор за една от лентите – „Dune“.
Пишете ми кой филм ви впечатли най-много и кой очаквате да грабне следващите статуетки.
CODA
Това е филмът, който ме докосна. Историята разказва за момиче, чиито родители са глухонеми. Главната героиня се разкъсва между желанието да преследва мечтите си и отговорността да помага на своето семейство.
Хареса ми фактът, че историята е обикновена, но без да е сладникава. В лентата не участват популярни актьори, което в този случай придава тежест на филма. Приятен и увлекателен сценарии, който според мен заслужава награда.
ENCANTO
Филм – магия! Това е единственият начин, по който бих могла да определя тази анимация. Сценарият се върти около семейство, което притежава невероятни способности и помага на жителите в малко градче.
Продукцията е изключително позитивна, цветна, разтоварваща и пълна с латино ритми. Останах приятно изненадана от адаптацията на песните на български език и от тяхното изпълнение.
В заключение ще кажа, че лентата се нарежда в моя топ три на анимации, заедно с „Wall – E” и „Смелата Ваяна“.
DUNE
Не бях челата книгата, но филмът ме впечатли много. Като изключа сагата „Междузвездни войни“ (която е абсолютна класика), не съм фен на фантастиката.
Обаче „Дюн“ е силен, мрачен и едновременно с това красив филм. Съжалявам само, че го гледах по телевизията, а не на кино. Обещах си да поправя тази грешка със следващите две части и нямам търпение да излязат на екран. Дотогава ще продължа да следя изявите на Тимъти Шалъме, защото неговите превъплъщения са невероятни. Гледали сте го в“Call me by your name”, нали?
KING RICHARD
Интересен филм, направен по истинска история. И толкова. Беше ми любопитно да разбера за детството на сестрите Уилямс и за възпитателните методи, използвани от техния баща. Обаче нещо в лентата ми липсваше.
Уил Смит е невероятен актьор, но ако заслужава Оскар, то трябваше да го получи за играта си в „В преследване на щастието“.
DON’T LOOK UP
Може би най-спорният от всички филми, излезли напоследък. Зрителите или го харесват или не са го изтърпели до край. Аз съм сред първите – беше ми хаплив и интересен, но се съмнявам, че ще бъде сред победителите.