fbpx

Зоологическата градина в Лисабон ме изненада приятно. Озовах се случайно в нея и нямах представа какво да очаквам. Oказа се, че това място заслужава да му се отдели половин ден. Ето защо:

ДЕЛФИНИТЕ

Представлението с делфини е изключително впечатляващо. За разлика от други места, където подобни програми се свеждат до подхвърляне на топка и хранене на животни, тук са заложили на нещо много по-красиво.

Служителите, които се грижат за делфините, са гмуркачи и акробати. По време на представлението те плуват под вода с животните, изпълняват сложни номера във въздуха и буквално летят, водени от тези красиви бозайници. Гигантският басейн, в който плуват, е с прозрачни стъклени стени. Това усилва ефекта от шоуто, защото човек вижда всичко, което се случва както на повърхността, така и под водата.

ЛИФТЪТ

Площта на зоологическата градина е голяма и е нужно време, за да бъдат видени всички животни. С помощта на лифта обаче, обиколката е атрактивна и по-лесна. От въздуха човек добива по-ясна представа за интересните зони и къде си струва да продължи разходката си пеша.

Всяка кабинка побира максимум двама възрастни, а децата под 12 години трябва да са придружени от родител. Обиколката трае около 20 минути и не се заплаща отделно, а е включена в цената на билета. Входът за зоопарка е 22.50 евро за възрастен и 14.50 за дете, а подробности за работното време може да видите тук.

ЗЕЛЕНИНАТА

Вероятно знаете, че разходката из Лисабон означава непрекъснато катерене, спускане и изкачване на стотици стълби. В комбинация с високите градски температури тези упражнения могат да ви се сторят изморителни. Ако търсите глътна въздух, приятна сянка и алеи за разходка без наклон, може да ги намерите именно в зоологическата градина.

  Тя е разположена на удобно място, недалеч от центъра на града. Може да стигнете до нея със синята линия на метрото като слезете на станция Jardim Zoologico.

    В заключение ще добавя, че зоопаркът ми хареса повече от Океанариума. А на вас? Посетихте ли тези места или се фокусирахте върху други забележителности на Лисабон?

  За още подобни интересни места може да прочетете в линковете:

Parco Natura Viva в Италия;

Океанографико във Валенсия;

 Rio Safari в Елче, Испания.