fbpx

Какви плажове харесваш? Често ми задават този въпрос, а отговорът винаги е един и същ. Такива с безпроблемно паркиране, естествена сянка и ресторант с вкусна храна.

Днес ще ви представя три плажа на остров Милос, които пасват на вкуса ми. Надявам се да харесат и на вас.

ПОЛОНИЯ

Полония е малко рибарско селище в североизточната част на Милос. Плажът е пясъчен, морето е плитко и за единадесет дни тук така и не видях големи вълни.

Ивицата е разделена на две зони. В първата половина има крайбрежни ресторанти. Само един от тях има двайсетина чадъри и шезлонги за онези, които държат на плажния комфорт.

Втората половина от плажа е свободна зона с естествена сянка. Това означава многобройни дървета, под които хората постилат кърпите си, лежат на шарена сянка, четат книги или просто гледат морето.

Всички те избират мястото заради желанието за естествена почивка и досег с природата, а не поради липса на средства. Знам го, защото виждам как същите тези хора се отправят към съседните ресторанти за обяд и без проблем покриват сметка по 50 или 100 евро. На плажа няма хладилни чанти с храна, шумна музика, джетове, надуваеми банани и прочие. Само море и релакс, поднесени така, както на мен ми допада.

ПАПИКИНУ

Така наричат плажната ивица, която тръгва от пристанището в  Адамас и се спуска към летището на остров Милос. В този залив морето е плитко и спокойно, а на сушата е пълно с дървета.

Мястото е идеално за хора, които искат да паркират на улицата и да се разхладят във водата през обедната почивка. Да дремнат на плажа след работа, за да имат сили за вечерната разходка из баровете на острова. Или просто за такива, на които не им се обикаля и предпочитат да плажуват лесно и мързеливо. Свободна сянка тук се намира винаги, а наличието на таверна се подразбира.

ПЛАТИЕНА

Този залив се намира в северозападната част на острова, недалеч от столицата Плака. Разделен е на свободна зона и такава, с няколко чадъри и шезлонги. Те се стопанисват от плажния бар, в който сервират чудни коктейли и салати.

    В Платиена дъното е плитко и пясъчно. Водата е топла и на човек не му се излиза от нея. Леки вълнички се образуват само тогава, когато в далечината преплува голяма яхта. А тя, както виждате, е идеална за снимки.

Какви плажове харесвате вие? Само пясъкът ли е важен или държите на други екстри? Кои са плажовете с естествена сянка, които са ви харесали най-много?

За Саракинико – най-символният плаж на остров Милос може да прочетете тук.

Подробности как да организирате пътуването си до Милос може да научите тук.