fbpx
„Животът има повече въображение от нас!“ Тази мисъл от филма „Лято в Прованс“ се запеча в съзнанието ми. Припомних си я днес, защото пасва идеално на историята, която ще ви разкажа. Главни герои в нея са Джонатан, Гезине и животът, който в този случай е развихрил въображението си до неподозирани висини.
Джонатан и Гезине са две сирачета, оставени в дом през шейсетте години на миналия век. Те не са брат и сестра, но имат късмета да бъдат осиновени и отгледани в едно семейство. Децата израстват под грижите на принцеса Ориета Дория Памфили и нейния съпруг. Принцесата е последната наследница на знатна италианска фамилия със синя кръв.
Когато тя умира, двете й осиновени деца се оказват наследници на състояние от над милиард и половина евро. То включва изумителна колекция от произведения на изкуството, бижута и имоти. Най-открояващият се сред тях е дворецът Дория Памфили. Сградата се намира в сърцето на Рим и е дом на най-голямата частна галерия в Италия. Сред творбите има такива на Караваджо, Тициан, Рафаело и много други.
Днес Гезине и Джонатан не са в добри отношения и избягват да се срещат. Той живее с партньора си и отстоява правата на гей движението в Италия. Гезине пък страни от светския живот и предпочита спокойствието на провинцията. И двамата разполагат със собствено крило в двореца, което посещават рядко.
Вие обаче, може да го направите във всеки ден от седмицата, ако сте на обиколка из италианската столица. Галерия „Дория Памфили“ е отворена за посещение, а входът за възрастни е 14 евро. Отделете си достатъчно време за среща със залите и невероятните произведения на изкуството, изложени в тях. Адресът е: Via del Corso 305 в Рим.