fbpx

Имате ли талисман за пътуване? А спазвате ли ритуал преди да потеглите към летището? Нямам подобни навици, но съществуват няколко неща, които винаги вземам със себе си. Повече за удобство, отколкото за късмет.

1.Шал

Оказа се най-верният ми помощник през годините. Освен като аксесоар, може да се използва за предпазване от студа в силно климатизирани летища и самолети. Предпочитам лек, голям, да подхожда на всичко и да не се къса лесно.

2.Тапи за уши

И без подигравки, моля! Колко често ви се случва да попаднете на свестен съсед по седалка? Само като си помисля за дребни неудобства, например пътник, който похърква, смее се шумно или дете, което не спира да реве по време на дълъг полет. Тапите просто ме спасяват. Слагам ги демонстративно и показвам, че не се вълнувам от случайни запознанства. За протокола: имам и заглушаващи слушалки, но са твърде обемни и тежки, за да са удобни за носене.

3.Преносимо зарядно

Не заема много място, но спестява ужаса от спадащата батерия. А тя има свойството да се стопява след дълго взиране в телефона, особено на презокеански полет.

4.Хидратанти

След десет часа в самолета кожата, устните и лигавицата на носа изсъхват и имат нужда от овлaжняване. За поддържане на водния баланс използвам малки опаковки с крем, солеви разтвор за нос и гланц за устни.

5.Книга

Престоят по летищата и часовете в самолета са идеално време за четене. Не нося сериозна литература, предпочитам нещо забавно и отпускащо, което без да съжалявам мога да оставя в хотела преди полета обратно към дома.