fbpx

Не робувам на марки, напротив. Обичам да експериментирам както с бялата козметика, така и с грима. На едни производители харесвам текстурите, на други цветовете, търся и нямирам перфектния продукт според случая.

Имам си една приятелка, с която често се виждаме на обяд. Не бих я определила като консервативна. По-скоро има вид на обсебена: никога не изневерява на едно определено червило от един конкретен производител. След всяко кафе, салата или чаша просеко отваря чантата си и нанася безупречен слой цвят. Знам, че има хора, които откриват своя парфюм или крем и не ги сменят доживот. Тя имаше същото отношение към своето червило, затова се опитах да я провокирам: „Как може да не си изкушена от друг цвят и различна марка? Откъде знаеш дали няма да ти допадне, като дори не опитваш нещо различно?“

Отговорът й обаче ме изненада. Обясни ми, че държи на този бранд, защото той произвежда само козметика. Според нея, останалите се състезаваха да бълват коли, дрехи или чанти, а тази компания влагаше целия си ресурс в проучване и разбработка на козметични продукти. Признавам, причината се оказа доста основателна.

Затова ви питам – какво ви провокира да пазарувате козметика: цената, качеството или разпознаваемостта на бранда? Сезонът на празничните сетове е официално открит. Ще издържите ли на изкушението да сте верни само на даден продукт или ще се гмурнете във вълната от многообразие? Особено сега, при такова изобилие от текстури, цветове и красота?