fbpx

За какво мечтаехте миналата година по това време? Обаче искам да ми отговорите честно! Спомняте ли си всичко онези сутрини, в които започвахте деня с негодувание. За това, че трябва да почистите колата си от неочаквания сняг, че за пореден път детето закъснява за училище, а вие обикаляте пред офиса си от петнайсет минути и все не намирате място за паркиране. Колко пъти тайничко сте се надявали на неочаквана ваканция, обаче у дома. Такава, по време на която да подредите гардероба си, да прочетете онези книги, които събират прах на нощното ви шкафче, да останете по пижама с дистанционно пред телевизора или да отделите деня за купон с приятелки край басейна.


Понякога съдбата се вслушва в молитвите (или по-скоро в мрънкането ни) и ни поднася онова, което сме искали. Макар и в комбинация с ужасяващи последствия както сега. Човек може да подходи към дадена ситуация по различен начин и аз ви препоръчвам да вземете максималното от дните под карантина. И ако готвенето, чистенето и припомнянето на задачите по математика за шести клас не са стихията ви, то винаги може да се отдадете на нещо по-приятно.

ЧЕТЕТЕ
Избирайте книги и списания, които ви вдъхновяват. Светът около нас е тъжно място в момента, а новините наливат допълнителна доза негативизъм в обстановката. Няма как да се изолирате от информационния поток, но лесно може да ограничите влиянието му. Трябва просто да се фокусирате върху по-приятни теми. Добрият аспект на сегашната ситуация е, че всички големи издателства предлагат намаление между 20 и 35 процента на книги плюс безплатна доставка. Възползвайте се и напълнете библиотеката си с интересни заглавия с надеждата, че в края на лятото ще може да прочетете някои от тях дори и на плажа.

ГЛЕДАЙТЕ ЗАБАВНИ ФИЛМИ
Едни си падат по сериали, други по филми на ужасите, трети не сядат пред телевизора без обещанието за здрав екшън. Моят вкус зависи от настроението ми. Предвид реалността, която ни заобикаля, имам нужда от нещо, което не би ме натоварило емоционално. Разменям идеи с приятели за разпускащи филмчета и последно се посмях на „Какво правихме през ваканцията“ и „Алиби.ком.“ Филмите за пътешествия винаги са с приоритет, така че ако се сещате за нещо красиво и много забавно, с радост ще му отделя от времето си.

 

ОСТАНЕТЕ КРАСИВИ
Съгласна съм, с дрехите в момента положението е малко сложно. Не знаете какво ще ви потрябва и дали ще ви става след края на карантината. С козметиката обаче подобен проблем не съществува. Под мотото Kрасиви Вкъщи магазини Douglas и BeautyZone предлагат намаление от 20 процента и безплатна доставка. Може да се сдобиете с любимите си продукти и да си устроите голямо разкрасяване вкъщи. Моето изкушение на деня се казва Flower by Kenzo Poppy Bouquet. Този флорален парфюм съдържа нотки на круша, жасмин, българска роза, гардения и бадемова дървесина. Прилича ми на цвете, от което с всяко впръскване получавам щипка пролетна свежест и настроение. А нима се нуждаем от нещо друго точно сега?