fbpx

В определен период от детството единственото, от което се интересуват момчетата, са транспортните средства. Задоволяването на този интерес означава непрекъсната инвестиция в играчки, дрехи, събития и места, свързани с автомобили и техните производни. Ако сте родител, готов истински да впечатли детето си, ето няколко интересни предложения.

За най-малките: London Transport Museum, Великобритания

Двуетажните автобуси са сред най-големите атракции в британската столица. Качете  децата си на мястото над шофьора за максимална видимост и отидете до Музея на транспорта. Колекцията му проследява развитието на возилата от времето на каретите до днес. Най-голямото удоволствие за малките е възможността да се покатерят в самите машини, включително да седнат зад волана на лондонски автобус. Бъдете спокойни, мястото е изцяло пригодено за детските нужди. Разполага с паркинг зона за бебешки колички, места за хапване на храна от вкъщи и достатъчно пространство за тичане.

За по-големите: The Science and Maritime House, Малмьо, Швеция

Прекрасен, компактен и увлекателен музей, в който наред с ретро автомобили, мотори и самолети, може да влезете в подводница. Хитовият експонат ще ви запознае с нелекото битие на подводничарите и когато ви омръзне от липсата на пространство, може да се разкършите на страхотната детската площадка в музея.

За порасналите момчета и техните бащи: Technik Museum Sinsheim, Германия

Удивителна експозиция от военна техника, ретро автомобили и влакове – това предлага немският музей. Най-впечатляващо за малките посетители е удоволствието да стартират колелата на гигантски локомотив само срещу монета от едно евро. За по-големите пък остава незабравимото изживяване да се качат в пенсиониран самолет Конкорд.

За маниаци и колекционери: Museo Nicolis, Villafranca di Verona, Италия

Да си призная, трудно е човек да повярва в съществуването на подобно място. Музеят представя изумителната лична колекция на Лучано Николис. Тук има от всичко по много – безценни автомобили и находки с изключителна колекционерска стойност, като първото дървено колело, детски играчки, ракетен двигател, пожарникарски велосипед… Черешката на тортата със сигурност е колекцията от воланите на автомобили от Формула Едно с автограф от победителите в съответните състезания.