fbpx

Представям ви част от ресторантите, които ми допаднаха като храна и атмосфера на остров Махе. Дано съм полезна на всички гладни, мечтаещи или вече отлитащи на юг към Сейшелите.

ЗАКУСКАТА
Представям ви Les Dauphins Heureux. Зад това име се крие прекрасен кафе-ресторант, в който сервират страхотна пица, прясна риба, зеленчуков огретен и многообразие от коктейли. В неделя организират обяд с креолска храна, а за различните празници се провеждат тематични обяди и вечери.

Мястото е личният ми фаворит точно за закуска, заради прекрасния двор с гледка към морето и най-вече – феноменалните омлети, които главният готвач приготвя. От класически, представляващи бухнали бъркани яйца с пресен лук и мляко, поднесени върху мек хляб, до комбинация от яйца, моцарела, чушки и някакви тайни подправки, които придават неустоим вкус на това уж прозаично ястие. Естествено, закуската включва и фреш от пешън фрут, манго и папая, препечени филийки със сладко от манго или банан, а кафето – то се подразбира.

ОБЯДЪТ
Името идеално подхожда на този ресторант – нарича се La Plage и се намира в Бо Валон на северозапад. Не просто на плажа, а почти във водата. При силен вятър вълните са толкова високи, че заливат външните маси и се налага да седнете по-навътре. Храната е глобален микс, от който попаднах на страхотен хумус и пилешка тортила с гуакамоле. Ястията са вкусни, обстановката е приятна, макар че при гледката навън, всичко друго е просто допълнение.

Ако предпочитате по-натурален обяд и стомахът ви е склонен на издържи, отново в Бо Валон, под дърветата на плажа има своеобразна кухня на открито.

Разнообразието от риба е впечатляващо – от прясно филе риба тон до всякакви цветни и причудливи видове, чиито имена така и не запомних. Всичко се полива с марината и се изпича пред вас, а зеленчувоката гарнитура я избирате според вкуса си. Мястото не е луксозно, но със сигурност е много автентично.

СЛЕДОБЕДНО КАФЕ И ДЕСЕРТ
За целта отидох до Surfers beach restaurant. Намира се в югоизточната част на острова до Такамака. Не обичам кафето ми да е самотно, затова го пия с мляко и шоколадово суфле за разкош, а тукашното определено си заслужава.

В заведението няма интернет, но има live cam и може да следите изгревите, залезите, преминаващите хора, вълни и ветрове.

ВЕЧЕРЯТА
Kafe Kreol е името на друго мое любимо място, разположено в Ансе Роял. Менюто е кратко и включва няколко вида риба, пици и десерти. Човекът, който меси пиците е от Кения и трудно ще повярвате в уменията му, но явно за майсторски приготвената пица нито произходът, нито цветът на кожата имат значение.

Заведението се държи от италианец, което обяснява страхотната селекция от сладоледи и десертни изкушения. Веднъж седмично и тук може да се порадвате на креолска музика и танци. През останалото време може да прекарате деня в дегустиране на бира, коктейли и в очакване на поредната вкусна вечеря.

Изброените места имат страници във фейсбук, където може да погледнете меню и цени на ястията. И тъй като не съм успяла да посетя всички ресторанти на острова, ще се радвам да споделите своите фаворити. Лека вечер и добър апетит на всички!