fbpx

Видяхте ли прогнозата за времето? Обещават дъжд и понижение на температурите точно за пролетната ваканция. Ако през следващите десет дни ще бъдете на семейно пътешествие извън страната, то мнението на синоптиците едва ли ви касае. Ако оставате тук – ще се постарая да ви заредя с идеи за места, които да опознаете в компанията на своите деца.

Започвам с нещо приятно и достъпно. Мястото от снимките се нарича конна база „Адгор“ и се намира до вилна зона Ярема край София. Идвала съм тук два пъти. Хареса ми да наблюдавам конете и грижите, които децата полагат за тях. Наоколо има приятни поляни за разходка, а в слънчев ден гледката към околните планини е възхитителна.

Базата е добре поддържана. Няма ресторант с меню от тридесет страници, а само чайна, в която предлагат вода и сладкиши. Стопаните на „Адгор“ предлагат обучение по яздене и преходи с коне след предварително записване, а подробности може да видите на страницата им в интернет.

    В страната ни има още многобройни конни бази и ще се радвам да споделите вашите впечатления от тях. Пишете ми какво планирате за ваканцията и къде най-много обичат да почиват вашите деца.