fbpx
Наскоро посетих Tropical islands. Това е един от най-големите закрити водни паркове в Европа. Намира се на 70 километра южно от Берлин. Помещава се в бивш самолетен хангар. Представлява съвкупност от водни пързалки, басейни, магазини, ресторанти и места за нощувка. Това са моите впечатления:
ЦЕНАТА:
Мисля, че е нормална за преживяването, което човек получава. Входът за възрастен започва от 33.90 евро и важи за посещение през делнични дни за билети, закупени предварително онлайн. Има намаления за семейства и за визити след 18.00 часа.
НОЩУВКИ И ХРАНА:
Има различни варианти за настаняване. В закритата част се предлагат палатки и стаи, а отвън има къмпинг и бунгала.
Ако идвате само за през деня може да паркирате срещу символична такса отвън. Вътре ви очакват душове, съблекални и шкафчета за багаж.
  На всеки посетител се слага гривна с чип, с който се отварят шкафчетата и сейфовете. На чипа се записват всички разходи за храна, напитки или покупки от магазините за сувенири. Финалната сума се заплаща на автомати при напускане на комплекса.
ЗАБАВЛЕНИЯТА:
Tropical islands е разделен на няколко зони. Има част за най-малките с плитък басейн и пързалки. За тях има и „суха зона“ с лабиринт от тунели, мрежи, басейн с топки, електрически коли и т.н. За по-големите деца и за възрастните има басейни с различна дълбочина и множество пързалки.
Температурата на въздуха под купола е 30 градуса, на водата 32, а влажността на въздуха е около 70%, което доближава мястото до усещане за отдих на Карибите.
    В централната част на комплекса има зона с тропическа растителност, кът с пеперуди, а край тях често прелита балон. Той прави въздушна обиколка за 15 минути.
  Аз най-много се забавлявах на пързалките, по които спускането става с гумени донъти. Харесаха ми и пухкавият пясък, топлата вода и изненадващата липса на хора. Препоръчвам Tropical island на всички малки и пораснали деца. Споделяйте и ми пишете, ако сте посетили подобен парк, който ви е впечатлил.