fbpx
Ето ги! Това са моите седемнадесет мига от есента. Заснех ги край бистрите води на язовир Душанци.
От мен рибар няма да излезе. Все не ме свърта на едно място. Ида ли някъде, искам да разглеждам, да бърборя и да снимам. Никоя риба няма сама да се хване на въдицата ми и да чака да я извадя от водата. Въпреки това, ходенето по язовири ми харесва. Вижте само каква изумителна есен улових.
Язовир Душанци се намира на седем километра от Пирдоп. До него се стига по добре поддържан асфалтов път. Само не се залъгвайте от километрите, разстоянието се изминава бавно, а ако идвате от София се подгответе за доста завои.
Най-лесният подход към водите на язовир Душанци е от язовирната стена. Недалеч от нея има място за спускане на лодки и каяци. По протежението на брега са обособени зони за палене на огън и пейки за наблюдение, а теренът е чист и приятен за пикник. Поляните са идеални за събиране на слънце, а гората обещава прохлада през топлите летни дни.
Всъщност, няма значене кой сезон ще изберете за посещение на язовира. Може да забравите въдиците си и изобщо да не вземете лодка или каяк. По-важно е да отделите достатъчно време за изучаване, разходка и съзерцание на региона.
За мен бе истинско предизвикателство да избера само седемнадесет снимки, защото Душанци е магия, скрита във всяко кътче наоколо.