fbpx
Да знаете само колко работа ми се отвори покрай този материал. Но какво да се прави, обещах и няма мърдане.
Когато тук се чуха няколко мъжки гласа и попитаха защо представям само дамска козметика, мислех да отговоря: „Защото само такава ползвам!“ Добре е, че не го изрекох на глас, защото нямаше да бъде вярно.
Наистина ли нямам отношение към продуктите, които човекът до мен употребява? Доколко е важно как един мъж се грижи за тялото и кожата си? И най-вече, има ли значение на какво ухае? Има! И още как!
Никога не съм се месила в избора на козметика на половинките ми. Не сме тествали и пазарували заедно парфюми. Но ако партньорът ми използва продукти, чийто аромат не ми допада, със сигурност няма да ми бъде приятно. И ще се наложи да го превъзпитам.
При последното ми посещение в козметичен магазин реших да отдам дължимото и на мъжете. Тествах най-новите парфюми, посветени на господата. Не беше лесно, защото през маската не всички нотки се усещат ясно. Пръснах си и на кожата, но моята е подплатена с дамски хормони и драстично променя всеки аромат. Накрая се спрях на Karl Lagerfeld Hamburg Alster за него. И съответно Karl Lagerfeld Tokyo Shibuya за нея. Т.е. за мен! В основата си мъжкият ухае на фрезии и лавандула, а това са любимите ми цветя. Дамският е съвкупност от цъфнали череши, към които изпитвам огромна слабост. И двата са леки и напълно олицетворяват пролетта.
Ами… това е. Доволна съм, защото изпълних обещанието си, пък и аз не останах с празни ръце. Тези дни ще накарам музата ми да напише още нещо, но този път свързано с коли, риболов и прочие мъжки хобита. И докато това се случи искам да споделите: давате ли съвети на половинката си при избора му на козметика? Доколко парфюмът играе роля за това как възприемате един човек? И най-вече – на какво ухае вашата пролет?