fbpx

Най-доброто време за посещение на Италия е точно сега! Разрових се из интернет и открих няколко изкусителни оферти. Затова днес ще ви помогна с информация как сами да организирате пътуването си до тази слънчева страна и то на много изгодна цени:

СОФИЯ – БАРИ

Aвиокомпания wizz air  предлага самолетни билети от София до Бари за октомври и ноември по 7.69 лева. Пътуване в двете посоки излиза 15.38 лв. Дори след плащане за място и багаж сумата пак излиза смешно ниска.

Избирам дълъг уикенд от 16-ти до 19-ти октомври и търся варианти за настаняване. Цените за три нощувки за двама в стая започват от 150 евро нагоре. Уточнявам, че гледам само места с рейтинг над 8.0 в booking, например:  http://www.domusnikolai.com/. Резервирам само през телефона, а не през компютъра, защото цените за мобилни устройства винаги са по-ниски.

Излиза, че на човек се падат по  75 евро за настаняване за общо три нощи, но нека бъдат 100 евро като добавим самолетния билет и такси от летището до хотела. Колко може да нарасне тази сума решавате вие. По-важно е, че базисната цена за подобна уикенд екскурзия е изключително примамлива в момента.

СОФИЯ – КАТАНИЯ, СИЦИЛИЯ

До Катания самолетните билети на wizz air излизат малко „по-скъпо“ или цели 26.78 лв. в двете посоки. Слагам периода 19 – 26 октомври, защото смятам, че на Сицилия й трябва повече време.

Най-добре е да разделите престоя си на две части и да прекарате 3 нощи в района на Чефалу или Палермо (например тук:https://www.booking.com/hotel/it/cala-grande.en-gb.html ), да минете през Таормина отивайки на юг и да останете за още 4 дни в Сиракуза (Ортигия е сърцето на стария град:  https://www.booking.com/hotel/it/la-piazzetta-siracusa.en-gb.html ). Нощувките излизат общо около 300 евро за стая или по 150 евро на човек за седмица. Сумата не е голяма и според мен си струва да прибавите кола под наем за по-удобно придвижване, защото разстоянията на острова са сериозни.

СОФИЯ – МИЛАНО/БЕРГАМО

В момента от София до Милано има полети за 35.98 лева в двете посоки с wizz air. Избирам произволни дати от 21 до 27 октомври и се насочвам към езерата, защото в самия град един ден е достатъчен.

Избирам езерото Гарда и търся настаняване в Пескиере дел Гарда, а резултатите показват, че двойна стая излиза около 400 евро за 6 нощувки за двама. В https://www.booking.com/hotel/it/hotel-bella-peschiera.en-gb.html в посочената цена влизат дори басейн и закуска.

Дано съм била полезна на онези, за които бюджетът е основното при планирането на едно пътуване. За да ви изкуша слагам няколко кадъра от Палермо в Сицилия. Колкото до храната, виното, кафето и сладоледа – за тях препоръки не ви трябват. Това е Италия, а там винаги е вкусно и много красиво.