fbpx

Това е Пловдив в сезона на листопада. Той започва някъде в края на септември и достига разгара си точно сега, когато октомври преваля.

Странно е това време на годината. Сякаш природата и къщите в Стария град си подават ръка. И заедно образуват пъстра есенна черга от жълто, оранжево и искрящо червено.

Помага им вятърът, който първо завихря листата във въздуха. После ги оставя да легнат уморено на земята и да посипят калдъръмените улици с цвят.

    В сезона на листопада в Пловдив се диша по-леко. Жегата отстъпва място на хладни утрини и меко слънце. Магазините в Стария град отварят рано, защото туристите отново са тук. От ресторантите се носи глъчка чак до късно вечерта.

Пълно е с улични музиканти, със сладки изкушения по витрините и дребни сувенири, за които все някак намираш място в дома си.

Животът тече с приятен ритъм, който притихва за кратко само през зимата. После, после Стария град става още по-стар, но красотата му пак си остава същата. Толкова цветна и пленителна, че човек все не може да й устои.