fbpx
Времето е лошо за разходки навън, но идеално за гледане на филми вечер. Затова ви каня на домашно кино с тези пет приятни заглавия. Обединява ги фактът, че са снимани по действителен случай, а главните герои са забележителни, вдъхновяващи и малко луди.
Слагам линкове към трейлъра на всеки филм. Избрах и няколко снимки от Белгия – едно от местата, където е сниман   “Диригентът”. Желая ви приятно гледане и ще се радвам на вашите препоръки за интересни филми.
1. ДИРИГЕНТЪТ
Красиво заснет филм, проследяващ истинската история на Антония Брико и желанието й да бъде диригент. В началото на миналия век подобни амбиции били абсурди, но след години на учене и работа Антония се превръща в първата жена, дирижирала Берлинската филхармония.
2. ЕДИ ОРЕЛА
Личният ми фаворит в тази селекция е лентата за Еди Орела. Тази комедия е толкова абсурдна, че изчетох доста материали, за да повярвам в истинността на историята. А тя е посветена на британския състезател по ски скокове Майкъл Дейвид Едуардс и пътя му към Олимпийските игри.
3. ИСТОРИЯТА НА ГАБИ ДЪГЛАС
Tова е вълнуващ разказ за живота на Габриела Дъглас. Още от малка тя мечтае да покори олимпийския връх. Пътят й към него е изпълнен с препятствия и съдбоносни решения. Младата гимнастичка обаче е готова на всичко, за да постигне целта си.
4. ЧОВЕКЪТ, КОЙТО ПОЗНАВАШЕ БЕЗКРАЙНОСТТА
Дейв Пател е в главната роля на този филм, посветен на живота на Шриниваса Рамануджан. Родено в бедно семейство в Индия, момчето е прието в Кеймбриджкия университет и остава в историята като един от най-добрите световни математици.
5. СЛЯПАТА СТРАНА
На няколко места намерих този филм преведен и като “Невидима зона”. Сценарият е посветен на Майкъл Охер – бедно чернокожо момче, приютено от богато бяло семейство. Заради физическите си данни, той започва да се занимава със спорт и се превръща в успешен състезател по американски футбол.