fbpx

Харесвате ли сафари паркове? Аз да! Затова днес ви каня на виртуална разходка из един от тях. Нарича се „Rio Safari“ и се намира в покрайнините на испанския град Елче.

Паркът е компактен, но много приятен. Създаден е сред палмова градина и това подсилва усещането, че човек е на истинско сафари. Мястото включва малък аквапарк, който работи само през летните месеци. Освен зоната с животни има ресторант с детска площадка, кът за празнуване на рождени дни и огромен безплатен паркинг.

„Rio Safari“ се обитава от жирафи, хипопотами, маймуни, лемури, сурикати, лъвове и други екзотични животни. В различните часове на деня може да се срещнете отблизо с някои от тях.

По време на моето посещение зоната с лемури бе отворена от 12 до 12.30. В този половин час гостите влизат при животните. Лемурите буквално скачат върху главите и раменете на посетителите и с удоволствие позират за снимка.

  От 13.30 в басейна имаше среща с три морски лъва. Те  демонстрираха уменията си да се влачат смешно по сушата и да плуват удивително бързо под вода. Преди пандемията при тях са допускали хора в самия басейн срещу допълнително заплащане. Надявам се след пълното отпадане на мерките това отново да бъде възможно.

  За онези, които се изтощават бързо, преди и след обяд през парка обикаля влак с отворени вагони. Така посетителите могат отблизо да видят и докоснат част от животните. Други, например лъвовете, се наблюдават само през големи стъклени огради.

  За пълноценна обиколка на „Rio Safari“ трябват около два часа.  В района около Елче има още два подобни парка – “Terra Natura” край Бенидорм и “Safari Aitana” до Пенагуила. Ако сте били в тях, то „Rio Safari“ ще ви се стори не толкова впечатляващ, но много уютен.

Кои са вашите любими сафари паркове и зоологически градини по света? И срещата с кои животни ви радва най-много? За още един подобен сафари парк в Европа може да прочетете тук.